ΕΝ
ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική Σελίδα / Αδελφοποίηση / Ιστορικό
Ιστορικό

Η Κοινότητα Εργατών και ο Δήμος Κρουσσών (Νομού Κιλκίς-Ελλάδος) βρίσκονται στις τελικές διαδικασίες για την αδελφοποίηση τους. Ήδη αντιπροσωπείες των δύο Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ανταλλάξει επισκέψεις και έχουν θέσει χρονοδιάγραμμα για τις τελετές αδελφοποίησης οι οποίες θα γίνουν το 2006.


Στόχος των δύο Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπλοκή των οργανωμένων συνόλων, ώστε η αδελφοποίηση να έχει διαχρονικότητα και να αποβεί προς όφελος των κατοίκων των δύο Αρχών.

 

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΟΥΣΣΩΝ


Ο Δήμος Κρουσσών βρίσκεται ΒΔ της Θεσσαλονίκης, είναι ο μεγαλύτερος Δήμος σε έκταση στο Νομό Κιλκίς και ο τρίτος πανελλαδικά. Ο Δή μος αποτελείται από 19 Κοινότητες και 37 Οικισμούς, με έδρα τη Τέρπυλλο και με συνολικό πληθυσμό 6,826 κατοίκους (απογραφή 2001). Η περιοχή των Κρουσίων με μικρά χωριά και οικισμούς, γαντζωμένα στις παρυφές ή απλωμένα στα ριζά του Δύσωπου όρους (Κρούσια), δασοσκεπής και λουλουδοσκέπαστη από τον μεγαλύτερο κήπο των Βαλκανίων, το Βοτανικό, με χλωρίδα καταπράσινη, πλούσια πανίδα και άφθονες φυσικές ομορφιές, έχει τη δική της διαχρονική συμμετοχή στο ιστορικό γίγνεσθαι της Ελλάδας και της Μακεδονίας ιδιαίτερα.

Το όνομα της περιοχής των Κρουσίων αναφέρεται σύμφωνα με το Στράβωνα στο γιο του Μύγδονα, Κρούσιο.


 


Τυπώστε Αρχή Σελίδας Ταχυδρομήστε
Χάρτες
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.